counter hit make
Basic Computer MCQs

Basic Computer MCQs For NTS, PPSC, FPSC

Basic Computer MCQs For NTS for the preparation of all entry exams. Here we provide Basic Computer MCQs For NTS. All these Basic Computer MCQs For NTS provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Computer Basic Online Test MCQs for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

Basic Computer MCQs For NTS

For Basic Computer MCQs For NTS preparation. You simply prepare the given below test. To check the Basic Computer MCQs For NTS.

1. How many menus has a calculator in the windows

A. Three
B. Five
C. Four
D. Two
View Answer
Answer: Option A

2. The communication protocol that drives the internet and therefore most Lan’s use is called

A. Point-to-point
B. TCP/IP
C. SNA
D. None of these
View Answer
Answer: Option C

3. The hardware parts are

A. Firmware components
B. Physical components
C. Logical components
D. All of these
View Answer
Answer: Option B

4. The registers used for any mathematical and logical operations are

A. Address or segment registers
B. Accumulators registers
C. Stack control registers
D. Instruction pointer registers
View Answer
Answer: Option B

5. Which of the following basic action is performed with the help of mouse in the word’s environment

A. Double click
B. Drag and point
C. Single click
D. All of these
View Answer
Answer: Option D

6. Dot-matrix is a type of

A. Printer
B. Disk
C. Tape
D. Bus
View Answer
Answer: Option A

7. CPU is an example of

A. Software
B. A program
C. An output unit
D. Hardware
View Answer
Answer: Option D

8. A combination of 4 bit is called

A. Byte
B. Nibble
C. Gega Byte
D. Mega byte
View Answer
Answer: Option B

9. Which of the following tab is not present in the control panel program in the start menu

A. Web
B. Index
C. Search
D. Contents
View Answer
Answer: Option A

10. Propagation of signals across a communication medium is called

A. Signaling
B. Simplex
C. Half duplex
D. Full duplex
View Answer
Answer: Option A

1 Comment

Leave a Comment

eleven − four =