counter hit make
Computer Abbreviations Quiz

Important Computer Abbreviations Quiz

Computer Abbreviations Quiz MCQs for the preparation of all entry exams. Here we provide Computer Abbreviations Quiz MCQs. All these Computer Abbreviations Quiz MCQs provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Computer Abbreviations Online Test for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

Computer Abbreviations Quiz MCQs

For Computer Abbreviations Quiz MCQs preparation. You simply prepare the given below test. To check the Computer Abbreviations Quiz MCQs.

1. The Word “RTS” is Abbreviation of?

A. Real Time System
B. Real Time Streaming
C. Real Technology System
D. Real Technology Streaming
View Answer
Answer: Option B

2. Word “GSM” is Abbreviation of?

A. General System for Mobile Community
B. Global System for Mobile Community
C. General System for Mobile Communication
D. Global System for Mobile Communication
View Answer
Answer: Option D

3. In Web Word “HTTPS” Stands for?

A. Hyper Text Transfer Pool Secure
B. Hyper Text Transfer Pool System
C. Hyper Text Transfer Protocol Secure
D. Hyper Text Transfer Protocol System
View Answer
Answer: Option C

4. In Internet “HTTP” Word Stands for?

A. Hyper Text Transfer Protocol
B. High Technology Transfer Pool
C. Hyper Text Transfer Pool
D. High Technology Transfer Protocol
View Answer
Answer: Option A

5. Word “DAT” is Abbreviation of?

A. Digital Audio Video Technology
B. Digital Audio Transfer Technology
C. Digital Audio Tape
D. Digital Audio Technology
View Answer
Answer: Option C

6. Word “DPI” is Abbreviation of?

A. Digital Process Interface
B. Division Per Inch
C. Dots Per Inch
D. Digital Procedure Interface
View Answer
Answer: Option C

7. The Word “SIM” is Abbreviation of?

A. Subscriber Identity Media
B. Subscriber Internet Module
C. Subscriber Internet Media
D. Subscriber Identity Module
View Answer
Answer: Option D

8. The Word “VIRUS” in Computer Field is use for?

A. Vital Information Resource Under Seized
B. Vital Information Resource Under System
C. Vital Internet Resource Under Seized
D. Vital Information Room Under Seized
View Answer
Answer: Option A

9. Word “CDMA” is Abbreviation of?

A. Communication Division Multimedia Access
B. Communication Division Multiple Access
C. Code Division Multiple Access
D. Code Division Multimedia Access
View Answer
Answer: Option C

10. In Computer “IP” Stands for?

A. Internet Protocol
B. Internet Pool
C. Internet Process
D. Intelligent Protocol
View Answer
Answer: Option A

Leave a Comment

13 + eight =