counter hit make
Islamiat General knowledge MCQs

Islamiat General knowledge MCQs Solved Questions NTS PPSC

Islamiat General knowledge MCQs for the preparation of all entry exams. Here we provide Islamiat General knowledge MCQs. All these Islamiat General knowledge MCQs provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Islamic General Knowledge Questions Online Test for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

Islamiat General knowledge MCQs

For Islamiat General knowledge MCQs preparation. You simply prepare the given below test. To check the Islamiat General knowledge MCQs.

1. The shortest Surah in the Holy Quran is

A. Surah An-Nisa
B. Surah Al-Kauthar
C. Surah Al-Ahzab
D. Surah Al-Baqarah
View Answer
Answer: Option B

2. The name of the first Kalimah is

A. Kalima Tauheed
B. Kalima Tayyabah
C. Kalima Tamjeed
D. Kalima Shahadat
View Answer
Answer: Option B

3. The longest Surah in the Holy Quran is

A. Surah An-Nisa
B. Surah Al-Falaq
C. Surah Al Imran
D. Surah Al-Baqarah
View Answer
Answer: Option D

4. The first Surah in the Holy Quran is

A. Surah Al-Fatihah
B. Surah Al-Imran
C. Surah Al-Ikhlas
D. Surah Al-Baqarah
View Answer
Answer: Option A

5. The name of the sixth Kalimah is

A. Kalimah Tamjeed
B. Kalimah Tauheed
C. Kalimah Shahadat
D. Kalimah Radd-i-Kufar
View Answer
Answer: Option D

6. The only Surah of the Holy Quran which is not started with “Bismillah” is

A. Surah Al-Jinn
B. Surah Al-Taubah
C. Surah Al-Ahzab
D. None of these
View Answer
Answer: Option B

7. The name of the fourth Kalimah is

A. Kalimah Shahadat
B. Kalimah Istighfar
C. Kalimah Tauheed
D. Kalimah Tayyabah
View Answer
Answer: Option C

8. The total number of Makki Surahs are

A. 92
B. 80
C. 88
D. 86
View Answer
Answer: Option D

9. The name of the fifth Kalimah is

A. Kalimah Tamjeed
B. Kalimah Istighfar
C. Kalimah Shahdat
D. Kalimah Tauheed
View Answer
Answer: Option B

10. The duty of Hazrat Israfeel is

A. To blow the trumpet on the Day of Judement
B. Incharge of protection and also to bring rains
C. Incharge of taking the life of living creatures
D. None of these
View Answer
Answer: Option A

Leave a Comment

eighteen − 13 =