counter hit make
MS Excel Shortcut Keys

MS Excel Shortcut Keys For NTS, PPSC, FPSC

MS Excel Shortcut Keys for the preparation of all entry exams. Here we provide MS Excel Shortcut Keys. All these MS Excel Shortcut Keys provided in MCQs format.

We also recommend you MS Word Shortcut Keys for test preparation.

MS Excel Shortcut Keys

For MS Excel Shortcut Keys preparation. You simply prepare the given below test. To check the MS Excel Shortcut Keys Answers simply click on the answer button.

1. Which shortcut key is used to Fill Down?

A. CTRL+D
B. CTRL+T
C. ALT+D
D. ALT+D
View Answer
Answer: Option A

2. Which key is used for find in excel?

A. CTRL+C
B. CTRL+F
C. ALT+SHIFT+D
D. ALT+SHIFT+F
View Answer
Answer: Option B

3. Which key is used to edit the selected cell in excel?

A. F4
B. F10
C. F2
D. Edit
View Answer
Answer: Option C

4. Which key is used to create chart from selected data in excel?

A. F11
B. F1
C. F10
D. Both A & B
View Answer
Answer: Option A

5. Which key is used to Enter the current time in excel?

A. Ctrl+:
B. Ctrl+;
C. Ctrl+Shift+:
D. Ctrl+Shift+;
View Answer
Answer: Option D

6. Which key is used to Enter the current date in excel?

A. Ctrl+:
B. Ctrl+;
C. Ctrl+Shift+:
D. Ctrl+Shift+;
View Answer
Answer: Option B

7. Which key is used to Insert New Worksheet in excel?

A. Alt+F2
B. Alt+F1
C. Alt+Shift+F1
D. Alt+Shift+F2
View Answer
Answer: Option C

8. In Excel which key is used to Open the Excel formula window?

A. Shift+F6
B. Shift+F3
C. Alt+Shift+F3
D. Alt+Shift+F6
View Answer
Answer: Option B

9. In Excel which key is used to Open the Format Cells window?

A. Ctrl+F10
B. Ctrl+6
C. Ctrl+F1
D. Ctrl+1
View Answer
Answer: Option D

10. In Excel which key is used for Strikethrough highlighted selection?

A. Ctrl+5
B. Ctrl+F5
C. Alt+5
D. Alt+F5
View Answer
Answer: Option A

Leave a Comment

sixteen − 4 =