counter hit make
River Quiz Questions

River Quiz Questions For NTS, CSS, PPSC, FPSC

River Quiz Questions for the preparation of all entry exams. Here we provide River Quiz Questions. All these River Quiz Questions provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Rivers Quiz Questions and Answers for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

River Quiz Questions

For River Quiz Questions preparation. You simply prepare the given below test. To check the River Quiz Questions.

1. Orange is the famous river of ?

A. Australia
B. Russia
C. Lesotho
D. Turkey
View Answer
Answer: Option C

2. The length of the Amazon River is ?

A. 8110 km
B. 7111 km
C. 6400 km
D. 5910 km
View Answer
Answer: Option C

3. The approximate length of Indus River is ?

A. 3010 km
B. 2910 km
C. 2897 km
D. 4001 km
View Answer
Answer: Option C

4. The outflow of Yangtze River is ?

A. China Sea
B. Gulf of St. Lawrence
C. Amazon River
D. Ob River
View Answer
Answer: Option A

5. The source of Indus River is?

A. Black Forest
B. Kunlun Mountains
C. Himalayas
D. Altai Mountains
View Answer
Answer: Option C

6. The outflow of River Brahmaputra is?

A. Indus River
B. Bay of Bengal
C. Indian Ocean
D. Ganges River
View Answer
Answer: Option D

7. Darling is the name of?

A. River
B. Island
C. Sea
D. Lake
View Answer
Answer: Option A

8. Huang He is also called?

A. River Po
B. Yellow River
C. Black River
D. Red River
View Answer
Answer: Option B

9. The outflow of Indus River is?

A. Shatt-al-Arab
B. Atlantic Ocean
C. Black Sea
D. Arabian Sea
View Answer
Answer: Option D

10. The longest river of the world is?

A. Nile
B. Purus
C. Ob
D. Volga
View Answer
Answer: Option A

Leave a Comment

fourteen − thirteen =