counter hit make
World Geography Questions Answers

World Geography Questions And Answers

World Geography Questions Answers for the preparation of all entry exams. Here we provide World Geography Questions Answers. All these World Geography Questions Answers provided in MCQs format.

We also recommend you World Geography Online Test Quiz for test preparation.

World Geography Questions Answers

1. Total area of the earth is ______ ?

A. 509,600,000 sq. km
B. 492,102,000 sq. km
C. 392,023,000 sq. km
D. 692,192,000 sq. km
View Answer
Answer: Option A

2. Earth has an equatorial circumference ______ ?

A. 24,902 miles
B. 34,902 miles
C. 44,902 miles
D. None of these
View Answer
Answer: Option A

3. The total area of oceans contains ______ ?

A. 259.132 million sq. km
B. 391.321 million sq. km
C. 349.511 million sq. km
D. 61.132 million sq. km
View Answer
Answer: Option D

4. The ratio between land and oceans by area is?

A. 70.8% and 29.2%
B. 61.9% and 29.1%
C. 59% and 41%
D. 80.2% and 19.8%
View Answer
Answer: Option A

5. The total area of the earth is ______ greater than the area of US?

A. 10 times
B. 52 times
C. 20 times
D. 29 times
View Answer
Answer: Option B

6. The highest part of the earth is?

A. Mt. Everest
B. K2
C. Mt. Kilimanjaro
D. None of these
View Answer
Answer: Option A

7. The lowest part of the earth is?

A. Mariana Trench
B. Dead Sea
C. Death Valley
D. Lake Eyre
View Answer
Answer: Option B

8. The deepest part of the earth is?

A. Caspian Sea
B. Peninsula Valdes
C. Mariana Trench
D. Lake Assal
View Answer
Answer: Option C

9. Earth surface is divided into ______ continents?

A. 6
B. 7
C. 2
D. 9
View Answer
Answer: Option B

10. Asia is the largest continent on the earth. It has the area of ______ ?

A. 44,597,000 sq. km
B. 44,391,162 sq. km
C. 44,111,000 sq. km
D. 39,121,000 sq. km
View Answer
Answer: Option B

Leave a Comment

thirteen − 7 =