counter hit make
World Islands Quiz Questions

World Islands Quiz Questions For CSS, PPSC, FPSC

World Islands Quiz Questions for the preparation of all entry exams. Here we provide World Islands Quiz Questions. All these World Islands Quiz Questions provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of World Largest Island Online Quiz Question for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

World Islands Quiz Questions

For World Islands Quiz Questions preparation. You simply prepare the given below test. To check the World Islands Quiz Questions.

1. Off coast of northwest Europe, famous island is:

A. Baffin
B. Great Britain
C. Tierra del Fuego
D. Iceland
View Answer
Answer: Option B

2. New Guinea is located in:

A. North Atlantic
B. Sea of Japan
C. Eastern Pacific
D. Southwest Pacific
View Answer
Answer: Option D

3. The largest island in Atlantic Ocean is:

A. Bomeo
B. Great Britain
C. Greenland
D. Baffin
View Answer
Answer: Option C

4. Java is located in:

A. Arctic Ocean
B. South Pacific
C. Sea of Japan
D. Indian Ocean
View Answer
Answer: Option D

5. Sumatra is an island located in:

A. North of Japan
B. Indian Ocean
C. Sea of Japan
D. South Pacific
View Answer
Answer: Option B

6. Political affiliation of South Island is:

A. US
B. Philippines
C. Canada
D. New Zealand
View Answer
Answer: Option D

7. The area of Honshu Island is:

A. 140,940 sq. km
B. 227,898 sq. km
C. 310,111 sq. km
D. 370,210 sq. km
View Answer
Answer: Option B

8. Baffin Island is located in:

A. Indian Ocean
B. Caribbean Sea
C. Arctic Ocean
D. Pacific Ocean
View Answer
Answer: Option C

9. Victoria island is in:

A. Arctic Ocean
B. Pacific Ocean
C. Atlantic Ocean
D. Indian Ocean
View Answer
Answer: Option A

10. World’s fourth largest island is:

A. Baffin
B. Sumatra
C. Madagascar
D. None of these
View Answer
Answer: Option C

1 Comment

Leave a Comment

9 − 1 =