counter hit make
World Seas

World Seas and Oceans Quiz For NTS, PPSC, FPSC

World Seas And Oceans Questions Answers for the preparation of all entry exams. Here we provide World Seas And Oceans Questions Answers. All these World Seas And Oceans Questions Answers provided in MCQs format.

We also recommend you Oceans and Seas of the World Quiz for online test.

World Seas And Oceans Questions Answers

For World Seas And Oceans Questions Answers preparation. You simply prepare the given below test. To check the World Seas And Oceans Questions Answers.

1. What is average depth of oceans?

A. 5,730 meters
B. 3,760 meters
C. 4,690 meters
D. 2,930 meters
View Answer
Answer: Option A

2. Which of following is the largest ocean that covers about one-third of the surface of earth?

A. Indian Ocean
B. Atlantic Ocean
C. Pacific Ocean
D. Arctic Ocean
View Answer
Answer: Option C

3. The Arctic Ocean is the smallest ocean and many oceanographers consider it to be a sea of Atlantic. What is its total area?

A. 11,900,000 sq. km
B. 13,800,000 sq. km
C. 14,100,000 sq. km
D. 12,400,000 sq. km
View Answer
Answer: Option C

4. What is the area of Adriatic Sea?

A. 392,000 sq. km
B. 131,050 sq. km
C. 413,000 sq. km
D. 213,000 sq. km
View Answer
Answer: Option B

5. Arabian Sea is located in Indian Ocean, what is its average depth?

A. 5030 meters
B. 7036 meters
C. 6131 meters
D. 8039 meters
View Answer
Answer: Option A

6. Caribbean is a large gulf of western Atlantic, which region is bordered by the Caribbean Sea?

A. North America
B. South America
C. Central and North America
D. None of them
View Answer
Answer: Option C

7. Identify the famous strait located in the Mediterranean Sea.

A. Strait of Hormuz
B. Bab el-Mandeb Strait
C. Sinai Strait
D. Strait of Gibraltar
View Answer
Answer: Option D

8. Red Sea is located in Indian Ocean. What is its total area?

A. 438,000 sq. km
B. 218,000 sq. km
C. 348,000 sq. km
D. 638,000 sq. km
View Answer
Answer: Option A

9. Which sea was the main trade route of Muslim world with eastern Africa, Persia and Asia?

A. Black Sea
B. Red Sea
C. North Sea
D. South China Sea
View Answer
Answer: Option B

10. Persian Gulf is located in the Indian Ocean, which other name is also given to it?

A. Al-Khaliqi Al-Arabi
B. Arabian Gulf
C. Gulf of Iran
D. All of these
View Answer
Answer: Option D

Leave a Comment

sixteen − twelve =